Jouw leefstijl in balans

Vetzuren balans test Zinzino

Vetzuren balans test

Vetzuren Balans test en het belang van Omega-3

Ik maak in mijn programma’s ook gebruik van een unieke vetzuren balanstest, waarmee je op celniveau inzicht krijgt of je je voedingsstoffen wel goed opneemt. Dit is hoe ons lichaam namelijk hoort te werken. Het hoort de nodige voedingsstoffen te kunnen opnemen en de afvalstoffen te verwijderen. Wanneer dit proces niet goed verloopt ontstaan er allerlei laaggradige ontstekingen. Wordt de balans niet hersteld of alleen nog maar verder uit balans gehaald door onze levensstijl dan groeien deze laaggradige ontstekingen uit tot chronische ontstekingen. Wat er nu bekend is bij alle bekende welvaartsziektebeelden is dat ze allemaal voortvloeien uit chronische ontstekingen.

Herken jij een van de klachten:

 • pijntjes,
 • moeheid,
 • depri,
 • ontstekingen,
 • verminderde weerstand,
 • slechte concentratie,
 • hormoonproblemen,
 • Lyme, 
 • of andere dingen waardoor jij gewoon niet lekker in jouw vel zit,

Begin dan altijd met de juiste basis.

Die basis bestaat in mijn visie altijd uit een goede vetzurenbalans. Deze krijg je door de juiste hoeveelheid Omega-3 vetzuren in te nemen en daarentegen te minderen met Omega-6 vetzuren.

voeding, balans, leefstijl, afvallen

Leefstijl

voeding, balans, leefstijl, afvallen

jouw balans

Wat doet Omega-3 voor jouw lichaam?

 • Voorkomt ontstekingen.
 • Voorkomt vage pijntjes en vage klachten.
 • Zorgt voor een mooie huid.
 • Verlaagt risico op hart- en vaatziekten, kanker, alzheimer, artritis, hersenbloedingen en andere ziektebeelden.
 • Je bent helderder in je hoofd.
 • Meer energie.
 • Het is een super goede ondersteuner bij hormonale klachten, zoals stemmingswisselingen, opvliegers en menstruatieklachten.
 • Betere opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen omdat het je celwanden versoepelt,
 • Afvalstoffen kunnen hierdoor beter de cellen ook uit zodat je energie kan aanmaken.

   

   Wat anderen ervaren

   J.Z uit Almelo vrouw 51 jaar

   “Ik gebruik Zinzino nu bijna 2 jaar. Door overgangsklachten ben ik ermee begonnen, lichaam was compleet in disbalans. Jarenlang van alles geprobeerd inclusief een speciaal dieet, maar niks hielp. Na gebruik Zinzino sliep ik weer beter, opvliegers waren verdwenen, geen vage ontstekingen meer door het hele lichaam, veel meer energie en na langer gebruik werd de haaruitval minder en kwam de artrose in de handen stil te staan.

   En wat ik in deze tijd helemaal belangrijk vindt is dat je weerstand beter is! Dus ik blijf het zeker gebruiken!”

   Balans

   jouw lichaam weer in balans

   Naast Omega3 bestaat er ook Omega-6. Wat is nu de functie van beiden?

    We hebben beide vetzuren nodig in ons lichaam en die halen we idealiter uit onze voeding. Omega-6 zet onstekingen AAN en zorgt daarmee o.a. voor wondgenezing en genezing en het draagt ook bij aan onze hormoonbalans. Omega-3 zet ontstekingen UIT.

    Zie Omega-6 als brandhaardjes en de Omega-3 als de brandblussers. Bij een tekort aan de brandblussers (Omega-3) ontstaan er laagradige ontstekingen en die voel je niet, daar merk je niets van tot deze laaggradige ontstekingen chronisch worden.

    En zoals bekend kunnen chronische ontstekingen zorgen voor veel gezondheidsproblemen en veel van onze bekende welvaartsziekten veroorzaken.

    Ervaar jij nu hormonale disbalans, vermoeidheid, ontstekingen, regelmatig ziek zijn, geen concentratie, moeite met afvallen en zit je niet lekker in je vel?

    Test dan eens of jij een goede vetzurenbalans hebt én begin om een hoogwaardige dosis Omega-3 te gebruiken. Ik werk samen met het merk Zinzino.

     

    voeding, balans, leefstijl, afvallen

    Wat anderen ervaren

    In Januari 2022 was ik mijn sluimerige klachten zo zat dat ik op advies van mijn moeder Judith heb gecontacteerd. Mijn klachten liepen uiteen van buikpijn, naar hoofdpijn en vermoeidheid en gewoon algeheel niet lekker in het vel zitten.

    Voor de hoofdpijn slikte ik veel paracetamol, maar hier wou ik vanaf en het liefst zo snel mogelijk. Het opgeblazen gevoel in de buik hoorde er dagelijks gewoon bij. Ik slikte macrogol (2 zakjes per dag) omdat mijn ontlasting er zonder deze zakjes niet uit kwam en verhard werd. Dit deed ik al sinds mijn 16e trouwens. Maar toch die buikpijn terwijl ik naar mijn mening gezond at. Ik heb altijd geprobeerd te kijken naar wat ik heb gegeten voordat de buikpijn begon, maar ik heb daar nooit de vinger op kunnen leggen. En soms begon het s morgens al na alleen een glas lauw water te  hebben gedronken. Broeken met een knoop kon ik niet dragen, daar waren mijn darmen veel te opgezet voor. Echt geen fijn gevoel.

    En toen de afspraak bij Judith; samen tot de conclusie gekomen dat het aantal koolhydraten en de zuivel inname toch wel omlaag kon. Ook geschrokken van mijn gewicht 82,5 kilo terwijl ik dacht dat ik netjes rond de 75 kilo zou zitten. Besloten om Zinzino Balance test te doen om te kijken hoe de balans tussen de omega 3 en 6 zou zijn. En meteen van Judith goede adviezen gekregen om mijn gehele voedingspatroon aan te passen.

    Een week ging het een stuk beter met de hoofdpijn en de buikpijn, maar helaas kwamen de klachten wel terug. Toen op advies van Judith samen besloten om toch de uitgebreide EMB test te doen. Hierdoor zijn mijn ogen echt geopend. Blijk ik zeer gevoelig te zijn voor lactose en gluten. Afgesproken met Judith om 6 weken lang mijn voedingspatroon nog wat bij te schaven. Geen lactose, geen gluten meer. Het was even puzzelen maar dit heeft zo goed geholpen dat ik sinds de vakantie (5 maand later ipv 6 weken) af en toe wat probeer wat “eigenlijk” niet goed voor mij is. Dit merk ik echter meteen aan mijn buik, waardoor ik in zie dat het gewoonweg niet voor mij is weggelegd.

    Na deze resultaten en aanpassingen voel ik mij zoveel fitter! Ik heb zoveel meer energie! Geen stemmingswisselingen meer! En geen buikpijn en geen hoofdpijn meer!

    Ook weeg ik nu 71,0 kilo, terwijl ik er helemaal niet veel voor heb hoeven doen!

    Iedereen die zich herkent in deze klachten, kan ik alleen maar adviseren om met Judith in gesprek te gaan. Het heeft mij echt enorm geholpen.

    Judith nogmaals heel erg bedankt!

    Linda (36 jaar)

    P.L vrouw 53 jaar uit Almelo

    “Ik gebruik sinds 3 jaar nu Zinzino Omega-3 en de Xtend Multi-vitamine en ben hier meer dan tevreden over. I.v.m. mijn werk (Personal trainer en bootcamptrainer) is het voor mij van belang dat ik genoeg goede vetten en vitamines binnen krijg. Ondanks mijn gezonde en gevarieerd eetpatroon zorgen deze supplementen als goede dagelijkse aanvulling zodat de kans op blessures verkleint. Het fijne aan de Omega-3 is dat je d.m.v. een onafhankelijke bloedtest (die je bij Judith kunt laten doen) kunt kijken of je voldoende en de  juiste vetzurenbalans hebt. Mocht je dan toch te weinig gezonde vetten hebben (wat bij mij toch ook het geval was en wat ik niet had verwacht) je de juiste dosering krijgt aangepast op jou gewicht. Dankjewel Judith voor je goede advies hierin.”

    Jouw lichaam weer in balans

    Waarom gebruik ik de BalanceOil van Zinzino?

    In eerste instantie om aan de dagelijkse behoefte van omega-3 vetzuren te kunnen komen want daarvoor zou ik anders elke dag  4 wild gevangen vette vis eten. Hoe?? Ken jij iemand die dat dagelijks doet?

    En ten tweede helaas is de meeste vis tegenwoordig zwaar vergiftigd, waardoor de meeste vis en ook visolie niet zo gezond meer, maar eerder schadelijk. Zorg dus voor een goede Omega-3 visolie, anders vervuil je alsnog je lichaam.

    De visolie van Zinzino ondergaat een raffinageproces om alle schadelijke stoffen te elimineren en zij voegen polyfenolen weer toe. Door deze hoogwaardige polyfenolen (antioxidanten) wordt de olie beter opgenomen in ons lichaam en blijft de olie wel 35 uur stabiel zonder te oxideren.

    Ten derde ik slikte zelf een hoog aangeschreven visolie maar bleef vage klachten houden. Ik deed de vetzuren test  en wat bleek? Ik had zeker nog niet de juiste verhouding en was dus uit balans. Toen ik de visolie van Zinzino ben gaan gebruiken, merkte ik het volgende:

    • Helderder in mijn hoofd en meer energie.
    • Mijn menstruatiecyclus is veranderd van onregelmatig naar regelmatig en ik ervaar minder klachten tijdens deze periode
    • Van 3 migraine aanvallen per maand ben ik terug gegaan naar 1 per 2 maanden. Ook mijn herstel na de aanval is veel vlotter.
    • Makkelijk in te nemen en zelfs door een smoothie te doen, ook heel handig voor kinderen.
    • Het is echt op maat gedoseerd. (op lichaamsgewicht en afhankelijk wat de testuistslag is)
    • Mijn vetzuren zijn nu in balans, dit heb ik laten testen na 5 maanden gebruik.

    En ik bespaar, want Zinzino is voordeliger dan het product wat ik eerst gebruikte.

    LET OP: De kosten worden niet door de zorgverzekering vergoed. De balans test is een zelftest voor het analyseren van 11 vetzuren in je bloed. 

    Na de test

    De uitslag van jouw anonieme test kun je binnen 20 dagen opvragen. De bloedtest wordt geanalyseerd door Vitas AS, een vooraanstaand laboratorium in Noorwegen.

    Hieruit volgt een uitgebreid rapport wat we samen dan doornemen en waarbij ik naast de aanbevolen ondersteunende supplementen je ook kan adviseren in je voeding en leefstijl. 

    Voor een uitgebreide informatie en een supermooi startersaanbod raad ik je aan om voor het starterspakket te kiezen.

     voeding, balans, leefstijl, afvallen

     De balans test

     Wil je meer informatie over de balance test, klik dan op de knop.

     voeding, balans, leefstijl, afvallen

     Omega-3 BalanceOil

     Wil je meer informatie over de hoogwaardige Omega-3 BalanceOil, klik dan op de knop.

     Werkwijze van een vetzuren balance test

     1.

     Je maakt in een afspraak in mijn online agenda. Je kiest bij afspraaktype voor de vetzuren balans test.

      2.

      Na het maken van de afspraak ontvang je een bevestiging van de afspraak in je mailbox (check ook je spam).

       3.

       Ik neem telefonisch contact met je op om een locatie af te spreken voor een fysieke afspraak 

       Ik stuur je een vetzuren balans test op of we nemen hem direct af tijdens de fysieke afspraak.

        4.

        Je neemt zelf thuis de balans test af en stuurt dit terug. Hierbij krijg je online begeleiding van mij.

        Of ik heb de test bij jou afgenomen en ik stuur het voor je op.

         5.

         Na 3 tot 4 weken bespreken we online of bij mij de uitslag en ontvang je een persoonlijk advies online of fysiek.

         Uiteraard kan je hierbij al je vragen aan mij stellen.

         Over Judith Maurits

          Ik ben Judith Maurits, geboren en getogen in Almelo en een echt familiemens. Naast de Twentse nuchterheid beschik ik ook over een vleugje spiritualiteit. Dit zet ik ook in mijn trajecten graag in.

          Ik maak gebruik van het integrale reset je hormonen model waarbij ik op een holistische wijze (totale mens) kijk naar de hormonale problemen die mijn cliënten ervaren. Mijn passie ligt bij alles wat met voeding te maken heeft en vooral de invloed hiervan op onze gezondheid en hormonale balans

          Hierom heb ik mij ook laten scholen in de orthomoleculaire voedingsleer als natuurvoedingsadviseur en vervolgens tot integraal leefstijl- en hormonenspecialist. Voeding is niet alleen datgene wat we in onze mond stoppen maar ook wat we opnemen vanuit onze omgeving, waar we naar kijken, wat we lezen, waar we naar luisteren, welke gedachten we hebben en met wie we omgaan. Kortom alles wat we verteren.

          Ik vind het zo boeiend en gaaf hoe ons lichaam werkt, het is echt geniaal hoe het in staat is om zichzelf weer te herstellen als we maar weten HOE en wat we daar vooral ZELF aan kunnen doen.

          Ik help dan ook graag die ondernemende vrouwen die (weer) graag aan het roer van hun eigen leven willen staan en hun hormonen in balans willen hebben. Om ze bewustwording te laten ervaren op hun eigen invloed op het ZELFHERSTELLEND VERMOGEN van ons mooie lichaam zowel fysiek als mentaal.

          Hierdoor gaan ze zich fitter en vitaler voelen en hiermee meer genieten van hun leven. Ze worden de beste versie van zichzelf!

           voeding, balans, leefstijl, afvallen

           Kom in actie

           Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

           Contact met

           Jouw leefstijl- en hormonenspecialist

           E-mail: balansenvitaliteit@gmail.com

           Telefoon: 06-11885478

           App met mij

             app met judith maurits

           judith maurits

           Bedrijfsgegevens van

           Jouw leefstijl- en hormonenspecialist

           KVK: 84240679

           Cookiebeleid

           Privacyverklaring

           Gecertificeerd MARK coach

           Gecertificeerd Reset je Hormonenexpert

           © Copyright | Made by Gavoorgroei, marketing coach | 2022 |