Jouw leefstijl in balans

Reset je hormonen

Reset je hormonen

In 10 stappen naar een hormonale balans

Ons lichaam is geniaal. Het zal er alles aan doen om te overleven, ook als je hormonen uit balans zijn. Je lichaam doet er alles aan om door te kunnen gaan, ook al moet het daarvoor bepaalde functies (die niet van levensbelang zijn) opofferen. Daardoor krijg je klachten zoals hoofdpijn, migraine, rugpijn, vermoeidheid, libidoverlies, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, depressiviteit en slaapproblemen.

De meeste vrouwen zoeken een oplossing in chocolade, extra koffie, wellicht energiedrankjes en/of in medicatie. Alles om maar door te kunnen. Maar …daar helpen we ons lichaam natuurlijk niet mee en brengen we het juist verder af van wat we eigenlijk willen. Langzaam komt er een burn-out of bijnieruitputting in zicht. En je raakt ook dat gewicht maar niet kwijt omdat je lichaam dit vasthoudt om te kunnen overleven!!

Herken jij een van de klachten:

 • Een afwijkende menstruatie, endometriose, PCOS,stemmingswisselingen of overgangsklachten
 • hoofdpijn/migraine
 • een hoofd vol watten (brainfog)
 • vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten
 • opgeblazen gevoel, een minder vlotte stoelgang
 • slechte concentratie
 • geen zin meer in seks
 • moeite hebben om zwanger te raken

Kom weer in balans door de juiste 10 stappen te implementeren in je levensstijl

voeding, balans, leefstijl, afvallen

Leefstijl

voeding, balans, leefstijl, afvallen

jouw  hormonale balans

Als je hormonen uit balans zijn kunnen er verschillende dingen gebeuren in je lichaam. Zo kun je last krijgen van:

 • Stemmingswisselingen
 • Vervelende ongemakken tijdens de overgang
 • een onregelmatige cyclus
 • Heftigere menstrusties
 • Geen energie meer hebben
 • Moeite met afvallen
 • Concentratieproblemen
 • Weinig tot geen zin in seks
 • Een kort lontje hebben
 • Hoofdpijn en/of migraine

   

   Wat anderen ervaren

   J.Z uit Almelo vrouw 51 jaar

   “Ik gebruik Zinzino nu bijna 2 jaar. Door overgangsklachten ben ik ermee begonnen, lichaam was compleet in disbalans. Jarenlang van alles geprobeerd inclusief een speciaal dieet, maar niks hielp. Na gebruik Zinzino sliep ik weer beter, opvliegers waren verdwenen, geen vage ontstekingen meer door het hele lichaam, veel meer energie en na langer gebruik werd de haaruitval minder en kwam de artrose in de handen stil te staan.

   En wat ik in deze tijd helemaal belangrijk vindt is dat je weerstand beter is! Dus ik blijf het zeker gebruiken!”

   Balans

   jouw hormonen weer in balans

   Jouw lichaam kan ook voor je werken en dit is wat je wilt:

    Meer energie

    Meer rust in je lijf en je hoofd

    Ideale gewicht

    Lekker in je vel zitten

    Geen hoofdpijn en/of migraine meer

    Een leuke vrouw en/of moeder zijn

    Geen hormonale schommelingen meer

    Geen kort lontje meer

    Geen stemmingswisselingen meer

    Minder spijsverteringsklachten

    Weg met de opgeblazen buik

     

     

     

     

     

     

    voeding, balans, leefstijl, afvallen

    Wat anderen ervaren

    In Januari 2022 was ik mijn sluimerige klachten zo zat dat ik op advies van mijn moeder Judith heb gecontacteerd. Mijn klachten liepen uiteen van buikpijn, naar hoofdpijn en vermoeidheid en gewoon algeheel niet lekker in het vel zitten.

    Voor de hoofdpijn slikte ik veel paracetamol, maar hier wou ik vanaf en het liefst zo snel mogelijk. Het opgeblazen gevoel in de buik hoorde er dagelijks gewoon bij. Ik slikte macrogol (2 zakjes per dag) omdat mijn ontlasting er zonder deze zakjes niet uit kwam en verhard werd. Dit deed ik al sinds mijn 16e trouwens. Maar toch die buikpijn terwijl ik naar mijn mening gezond at. Ik heb altijd geprobeerd te kijken naar wat ik heb gegeten voordat de buikpijn begon, maar ik heb daar nooit de vinger op kunnen leggen. En soms begon het s morgens al na alleen een glas lauw water te  hebben gedronken. Broeken met een knoop kon ik niet dragen, daar waren mijn darmen veel te opgezet voor. Echt geen fijn gevoel.

    En toen de afspraak bij Judith; samen tot de conclusie gekomen dat het aantal koolhydraten en de zuivel inname toch wel omlaag kon. Ook geschrokken van mijn gewicht 82,5 kilo terwijl ik dacht dat ik netjes rond de 75 kilo zou zitten. Besloten om Zinzino Balance test te doen om te kijken hoe de balans tussen de omega 3 en 6 zou zijn. En meteen van Judith goede adviezen gekregen om mijn gehele voedingspatroon aan te passen.

    Een week ging het een stuk beter met de hoofdpijn en de buikpijn, maar helaas kwamen de klachten wel terug. Toen op advies van Judith samen besloten om toch de uitgebreide EMB test te doen. Hierdoor zijn mijn ogen echt geopend. Blijk ik zeer gevoelig te zijn voor lactose en gluten. Afgesproken met Judith om 6 weken lang mijn voedingspatroon nog wat bij te schaven. Geen lactose, geen gluten meer. Het was even puzzelen maar dit heeft zo goed geholpen dat ik sinds de vakantie (5 maand later ipv 6 weken) af en toe wat probeer wat “eigenlijk” niet goed voor mij is. Dit merk ik echter meteen aan mijn buik, waardoor ik in zie dat het gewoonweg niet voor mij is weggelegd.

    Na deze resultaten en aanpassingen voel ik mij zoveel fitter! Ik heb zoveel meer energie! Geen stemmingswisselingen meer! En geen buikpijn en geen hoofdpijn meer!

    Ook weeg ik nu 71,0 kilo, terwijl ik er helemaal niet veel voor heb hoeven doen!

    Iedereen die zich herkent in deze klachten, kan ik alleen maar adviseren om met Judith in gesprek te gaan. Het heeft mij echt enorm geholpen.

    Judith nogmaals heel erg bedankt!

    Linda (36 jaar)

    P.L vrouw 53 jaar uit Almelo

    “Ik gebruik sinds 3 jaar nu Zinzino Omega-3 en de Xtend Multi-vitamine en ben hier meer dan tevreden over. I.v.m. mijn werk (Personal trainer en bootcamptrainer) is het voor mij van belang dat ik genoeg goede vetten en vitamines binnen krijg. Ondanks mijn gezonde en gevarieerd eetpatroon zorgen deze supplementen als goede dagelijkse aanvulling zodat de kans op blessures verkleint. Het fijne aan de Omega-3 is dat je d.m.v. een onafhankelijke bloedtest (die je bij Judith kunt laten doen) kunt kijken of je voldoende en de  juiste vetzurenbalans hebt. Mocht je dan toch te weinig gezonde vetten hebben (wat bij mij toch ook het geval was en wat ik niet had verwacht) je de juiste dosering krijgt aangepast op jou gewicht. Dankjewel Judith voor je goede advies hierin.”

    E.V. vrouw 24 jaar uit Maasstricht

    Na het stoppen met de anticonceptie pil zat ik niet lekker in mijn vel en kreeg ik last van acne. Ik wist dat er wat moest gebeuren maar het lukte mij zelf niet om (voedings)patronen te doorbreken. Via mijn moeder kwam ik bij Judith terecht. Na het eerste gesprek kreeg ik de hoop dat het met haar hulp wel zou lukken. Ongeveer 12 weken lang ben ik begeleid door Judith tijdens mijn hormonale reset. De hormonale reset heeft onder andere als doel om je hormonen weer in balans te krijgen zodat je weer beter in je vel zit. Dit was ook mijn doel, maar mijn voornaamste doel was mijn acne onder controle krijgen. Na 12 weken kan ik zeggen dat dit is gelukt! Het was in het begin niet altijd makkelijk omdat het doorbreken van patronen de nodige inspanning vergt. Het is immers makkelijker om vast te houden aan hetgeen je kent. Het was daarom heel erg fijn dat er een wekelijks coachmoment was. Tijdens dit coachmoment kon ik bij Judith mijn ei kwijt en motiveerde zij mij waar nodig. Ook gaf ze veel informatie en kon ik al mijn vragen stellen. Door die wekelijkse momenten kreeg ik de motivatie om vol te houden. Ik ben Judith heel erg dankbaar dat het mij is gelukt en dat ik kan zeggen dat dit nu mijn nieuwe patroon is. Ik voel mij een stuk beter in mijn vel en heb zin om dit patroon voort te zetten.

     Bedankt voor alles en ik weet zeker dat er nog veel meer vrouwem door jou geholpen gaan worden.

    Jouw hormonen weer in balans

    Waarom Kiezen voor de Hormonale Reset?

    Met behulp van 10 stappen leer je binnen 10 weken hoe en waarom je ook nooit meer op dieet hooeft. Het is geen ‘quik fix ‘methode maar juist een andere leefstijl die bijdraagt aan het verbeteren van jouw hormonale balans. Dit zorgt ervoor dat jij de betere versie van jezelf kan worden.

    In 10 stappen leer je:

    * Hoe je van een suikerverbranding in een vetverbranding komt, waardoor je veel meer energie en rust krijgt

    * Welke vitamines, mineralen en misschien zelfs welke hormonen je kunnen ondersteunen, zodat je hormonen veel sneller in balans zijn

    * Welke eenvoudige aanpassingen nu een grote hormonale verandering teweeg gaan brengen

    * Wat de grootste hormoonverstorende keuzes zijn en hoe je die direct verandert.

    * In welke week je het beste welke dingen, acties en ontspanningen toe kan passen.

    * Jouw hormonale cyclus begrijpen of je nu 30 jaar, 45 jaar of 55 jaar bent.

    * Waarom je nooit meer op dieet hoeft. 

     

    ALLES DRAAIT OM HORMONEN                                                                                        Het is maar dat je het (w)eet

    Na de hormonale reset.

    Heb je kunnen ervaren dat met wat aanpassingen je het zelfherstellend vermogen van je lichaam weer kunt activeren en mede daardoor je hormonen in balans krijgt. Je hebt handvaten en tools om aan vast te houden voor de rest van je leven. Inspiratie genoeg om heerlijke hormoonproof recepten te kunnen maken en eten. Je spijsvertering verloopt beter, je klachten nemen af, je hebt al meer energie en minder hormonale problemen.

     Afspraak inplannen voor een hormonale analyse of voor het traject

     1.

     Je maakt in een afspraak in mijn online agenda. Je kiest bij afspraaktype voor de hormonale analyse

      2.

      Na het maken van de afspraak ontvang je een bevestiging van de afspraak in je mailbox (check ook je spam).

       3.

       Ik neem telefonisch contact met je op om de locatie af te spreken voor een fysieke afspraak 

       Ik stuur je de hormonale analyse per mail  op of we nemen hem direct af tijdens de fysieke afspraak.

        Over Judith Maurits

         Ik ben Judith Maurits, geboren en getogen in Almelo en een echt familiemens. Naast de Twentse nuchterheid beschik ik ook over een vleugje spiritualiteit. Dit zet ik ook in mijn trajecten graag in.

         Ik maak gebruik van het integrale reset je hormonen model waarbij ik op een holistische wijze (totale mens) kijk naar de hormonale problemen die mijn cliënten ervaren. Mijn passie ligt bij alles wat met voeding te maken heeft en vooral de invloed hiervan op onze gezondheid en hormonale balans

         Hierom heb ik mij ook laten scholen in de orthomoleculaire voedingsleer als natuurvoedingsadviseur en vervolgens tot integraal leefstijl- en hormonenspecialist. Voeding is niet alleen datgene wat we in onze mond stoppen maar ook wat we opnemen vanuit onze omgeving, waar we naar kijken, wat we lezen, waar we naar luisteren, welke gedachten we hebben en met wie we omgaan. Kortom alles wat we verteren.

         Ik vind het zo boeiend en gaaf hoe ons lichaam werkt, het is echt geniaal hoe het in staat is om zichzelf weer te herstellen als we maar weten HOE en wat we daar vooral ZELF aan kunnen doen.

         Ik help dan ook graag die ondernemende vrouwen die (weer) graag aan het roer van hun eigen leven willen staan en hun hormonen in balans willen hebben. Om ze bewustwording te laten ervaren op hun eigen invloed op het ZELFHERSTELLEND VERMOGEN van ons mooie lichaam zowel fysiek als mentaal.

         Hierdoor gaan ze zich fitter en vitaler voelen en hiermee meer genieten van hun leven. Ze worden de beste versie van zichzelf!

         voeding, balans, leefstijl, afvallen

         Kom in actie

         Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

         Contact met

         Jouw leefstijl- en hormonenspecialist

         E-mail: balansenvitaliteit@gmail.com

         Telefoon: 06-11885478

         App met mij

           app met judith maurits

         judith maurits

         Bedrijfsgegevens van

         Jouw leefstijl- en hormonenspecialist

         KVK: 84240679

         Cookiebeleid

         Privacyverklaring

         Gecertificeerd MARK coach

         Gecertificeerd Reset je Hormonenexpert

         © Copyright | Made by Gavoorgroei, marketing coach | 2022 |